Sant Boi Sona!

Fotografies d'Antonio Benítez, text d'Ernesto Barba

Sant Boi és i ha estat sempre una ciutat musicalment viva, activa i en continua evolució i transformació. La seva riquesa musical és latent a través de les bandes locals i dels diferents festivals que se celebren a la ciutat com són: el "Karxofa Rock", l’"ArteNou", el "Rock In Ninyo" o el "Rubrifolkum", tot plegat, al costat del més longeu i conegut "Festival Altaveu".
Aquesta riquesa musical és també palesa gràcies a les associacions de cant coral, cases regionals o de les seves nombroses escoles de música. La ciutadania de Sant Boi es relaciona amb la música de diferents formes: a través de l’ensenyament a les escoles de música, de les arts visuals amb la creació de cartells o portades de discos, amb la presència en obres literàries, el suport a les propostes de música en directe o bé, a través de la fotografia.
Aquest és el cas de l’Antonio Benítez, que fa dècades va unir les seves dues passions: música i fotografia. El seu objectiu és sempre present on hi ha música, en directe o enllaunada, a la nostra ciutat. Ha documentat durant anys l'escena musical santboiana i disposa d'un fons fotogràfic d'incalculable valor històric.
Per a aquesta exposició, Antonio Benítez ha fet un recull d’imatges de bandes locals, que són la constatació d'aquesta riquesa musical que tenim a Sant Boi. Una gran varietat de propostes, que van des del rock clàssic fins a la cançó d'autor, passant per l’ska, el rock simfònic, la música tradicional, el blues, el pop, l’indie, el metall, el folk o el punk. L’autèntica prova que la nostra ciutat és un autèntic formiguer, musicalment parlant. Sant Boi, sona!

-Ernesto Barba-

Ajuntament Sant Boi Logo Reactivem la cultura Logo Cultura a Sant Boi
Amb el patrocini de Estrella Damm i Quadis Autocentre Amb el patrocini de Estrella Damm i Quadis Autocentre